Hva er naprapati?

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle, og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen skjer ved å kombinere leddbehandling (manipulasjons- og mobiliseringsteknikker) med ulike former for muskelbehandling, som vanligvis følges opp med individuelt tilpassede treningsøvelser og ergonomisk rådgivning.

Informasjonsfilm om naprapati

Ved å benytte manuelle behandlingsteknikker behandler naprapaten muskler og ledd for å oppnå bedre funksjon og bevegelighet i hele kroppen. En naprapat leter alltid etter den underliggende årsaken til smerten og ser på kroppen som en helhet. Dette fokuset, hvor ortopedisk manuell medisin kombineres med en spesifikk kunnskap om kroppens oppbygging av muskler, sener, skjelett, ledd, bindevev og nervesystem kjennetegner naprapatien.

Naprapatutdannelsen er en 4 år lang spesialistutdannelse i manuell medisin ved Naprapathögskolan (Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine) i Stockholm. Studiet har sitt hovedfokus på anatomi, fysiologi, nevrologi, ortopedi, idrettsmedisin, rehabilitering og naprapati. Halve studiet er på denne måten inndelt i humanbiologiske og medisinske studier, og den andre halvdelen omfatter spesialiseringen innenfor naprapati.