Knesmerter

Knesmerter Sørlandet Naprapatklinikk

Smerter i kneet kan komme av akutte skader etter et trauma, overbelastningsskader som kommer ved feilbelastning over tid, eller degenerative forandringer som kommer av aldersrelaterte anatomiske forandringer. Vi ser ofte en sammenheng mellom redusert knekontroll og knesmerter, dvs. dårlig funksjon og styrke i muskulaturen som skal stabilisere i hofte – kne – fot. Uansett om smerten/skaden er et resultat av et trauma eller en lengre tids overbelastning, er tilpasset knerehabilitering en viktig del av behandlingen ved Sørlandet Naprapatklinikk.

Hva gjør naprapaten?

De fleste smertetilstander som omhandler kneet, både akutte og langvarige, kan diagnostiseres ved en klinisk undersøkelse. Er skaden skjedd ved trauma er det viktig å få en ordentlig undersøkelse så raskt som mulig i tilfelle operasjon er nødvendig. I mange tilfeller er konservativ behandling den beste løsningen. Flere nylig publiserte studier viser viktigheten av å komme tidlig i gang med opptreningen for å oppnå et bra resultat, både med og uten operasjon. Naprapaten skreddersyr et rehabiliteringsprogram som er tilpasset deg og din skade.

Ved overbelastningskader som f.eks. løperkne eller hopperkne, spesielt ved ensidige plager, ser vi ofte en ubalanse i muskelkjeden hofte – kne – fot. Da er det viktig å jobbe med funksjonen i hele denne kjeden, ikke bare der smerten oppleves. Dette gjør vi med en kombinasjon av manuell behandling og rehabilitering spesielt tilpasset deg. Ved overbelastningsskader er ofte hvile fra den provoserende aktiviteten nødvendig for et godt behandlingsresultat. Les med om våre behandlingsteknikker her.