Ryggsmerter

Naprapat ryggsmerte

Ryggsmerter er blandt de vanligste tilstandene vi behandler ved Sørlandet Naprapatklinikk. Vanligst er korsryggssmerter, og defineres som smerte eller ubehag i ryggen lokalisert til området mellom det nederste ribbeinet og den nederste delen av setemusklene (rumpeballene).

Akutt korsryggsmerte

Er smertene akutte, det vil si plutselig oppståtte og sterke kalles det for “kink” i ryggen, hekseskudd, gangsperre, lumbago eller rett og slett akutte korsryggsmerter. Som regel gir akutte korsryggssmerter seg i løpet av 2-6 uker. Om man ikke ønsker å gå med smertene for lenge og samtidig forebygge tilbakefall av samme art, anbefaler vi alle pasienter å komme til behandling dersom smertene ikke forsvinner av seg selv innen 2-3 dager.

OBS! Hvis du plutselig ikke kan kontrollere blærefunksjonen eller hvis du blir følelsesløs i underliv/innside lår skal du umiddelbart oppsøke lege eller legevakt. Ring 113!

Hva gjør naprapaten?

For det meste kan et ryggproblem diagnostiseres gjennom en samtale mellom pasient og naprapat i kombinasjon med en grundig undersøkelse. Her vil naprapaten utføre ulike tester, kontrollere om nervene er påvirket, teste muskler i ryggen samt med hendene undersøke bevegeligheten av leddene i ryggsøylen, bekkenet og hoftene. Ryggplagene behandles med ulike fomer for ledd- og muskelbehandling (manipulasjon, massasje, triggerpunktsbehanding, muskeltøy). Vi gir også god hjelp til rehabilitering, øvelser og trening for å forsøke å forhindre at plagene kommer tilbake. Les med om våre behandlingsteknikker.

Ryggsmerter Naprapatbehandling

Gode råd om ryggsmerter

Dersom du får vondt i ryggen anbefaler vi at du beveger deg så mye som mulig, og passer deg for å ikke bli sengeliggende eller sitter for mye. Varme kan lindre og dermed gjøre det lettere å holde deg i bevegelse. Tøy av setemuskulaturen kan også lindre plagene. Normalt sett vil ryggsmertene gi seg av seg selv, og vi kan hjelpe deg med behandling slik at ryggsmertene gir seg raskere, samt gi deg veiledning i hvordan du kan forhindre tilbakefall. Uten noe tiltak kan perioden med smerte og nedsatt funksjonsevne bli unødvendig lang og risikoen for tilbakefall er større.